Verzorging planten

 

Plantenverzorging

Hoe verzorgt u uw planten het beste? Een plant klinkt voor veel mensen ingewikkeld en moeilijk te onderhouden, maar niets is minder waar. Met de volgende tips kom je een heel eind om zo lang mogelijk te genieten van een prachtige bloeiende of groene plant!

Zorg ervoor dat uw planten genoeg licht krijgen

Bloeiende planten hebben meer licht nodig dan groene planten. Het beste kunt u bloeiende planten in de buurt van een raam neerzetten, groene planten plaatst u wat dieper in de ruimte.

Planten hebben water nodig

Vooral bloeiende planten hebben bijna elke dag water nodig, zeker omdat ze vaak in de zon staan. Een kleine hoeveelheid water per keer is al voldoende. U voelt vanzelf aan hoeveel de plant nodig heeft. Voel geregeld aan de potgrond. Laat trouwens niet teveel water in de schotel onder de pot zitten. Groene planten hebben doorgaans niet vaker dan een- of tweemaal per week water nodig, afhankelijk van het soort.    

Bemest uw planten twee keer per jaar

Bloeiende planten kunt u het beste tweemaal per jaar bemesten. Een keer in de zomer en een keer in de winter geniet de voorkeur. Groene planten dienen in de zomer wekelijks extra bemest te worden, in de winter volstaat een keer per maand.

Controleer uw planten op ongedierte

Spint of bladluis is een groot probleem onder planten. Check uw planten daarom regelmatig en behandel ze in geval van ongedierte. Zorg dat de omgeving van uw planten goed schoon blijft.

In het geval van bladluizen kunt u magere melk met water mengen en de bladeren besproeien met dit mengsel. Spoel de planten de dag na impregneren met warm water. U kunt natuurlijk ook langs uw bloemist gaan en hier een bestrijdingsmiddel aanschaffen.

Geef uw planten niet meer water dan nodig is. Teveel water maakt uw planten slechter bestand tegen ziektekiemen.

Contact

HMF bloemen & planten
Ondernemingsweg 15
1422 DZ Uithoorn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
Tel.0252-767276 of 06-52520607
(uitgezonderd op zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2022 HMF Bloemen